سفارش تبلیغ
صبا ویژن
از خدا بترس هر چند ترسى اندک بود ، و میان خود و خدا پرده‏اى بنه هر چند تنک بود . [نهج البلاغه]
روزنه ی نور
 
زیارت

اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَهْلَ بَیْتِ النُّبُوَّهِ، وَمَوْضِعَ الرِّسالَهِ، وَمُخْتَلَفَ الْمَلائِکَهِ،

سلام بر شما اى خاندان نبوت و جایگاه رسالت و مرکز رفت و آمد فرشتگان

زیارت جامعه کبیره که به معرّفی و تبیین مقامات   امامان معصوم علیهم السلام پرداخته است از سخنان ارزشمند به‌جا مانده از امام   هادی (علیه السلام) است.

« زیارت از ریشه ی «زَور» است. اصل این واژه به معنای میل و عدول از چیزی است. دروغ را از آن جهت زور گفته اند که مایل و منحرف از راه حق می گردد. احمد بن فارس در ادامه می گوید : زایر را از آن جهت زایر می گویند که وقتی به زیارت تو می آید از غیر تو عدول می کند و رو بر میگرداند، از این رو برخی گفته اند : زیارت به معنای قصد و توجه است. فیومی در ادامه می گوید : زیارت در عرف آن است که انسان با انگیزه ی بزرگداشت کسی و انس گرفتن با او به وی روی آورد . نیز برخی گفته اند : اینکه بر ملاقات اولیا و بزرگان ، اطلاق زیارت شده ، از آن جهت است که این کار ، انحراف از جریان مادی و عدول از عالم طبیعت و توجه به عالم روحانیت است، در حالیکه در محیط طبیعی حضور دارد و جسمانیت خویش را حفظ می کند. »

متن بالا برگرفته از کتاب «ادب فِنای مقربان» /جلد اول از استاد بزرگوار آیة الله جوادی آملی می باشد. در این مجموعه به تفسیر زیارت جامعه کبیره پرداخته شده است. برای اینکه حب ائمه (علیهم السلام) بیش از پیش در دل جای گیرد، به سفارش بزرگی بهتر است در هفته حداقل یکبار را به خواندن این زیارت جامع بپردازیم. و برای اینکه بهتر کلمات  آن را درک کنیم، و ان شاءالله در جان ما نفوذ کند بهتر است با معرفت و شناخت آن را بخوانیم، این کتاب به این امر کمک شایانی می کند.

منتظران! برای زیارت مولایی که سالهاست در انتظارش بسر می بریم ، آیا در هفته فقط نیم ساعت وقت گذاشتن زیاد است؟


کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط فطرس 90/3/9:: 3:9 عصر     |     ()رد پا
درباره

روزنه ی نور


فطرس
نوشته ها ،نظرات شخصی اینجانب است، سعی بر این دارم که با سند بنویسم، ولی بالاخره انسان جایزالخطاست.... خطاهایم را گوشزد کنید ممنون میشوم..
صفحه‌های دیگر
لیست یادداشت‌ها
پیوندها
آرشیو یادداشت‌ها
آهنگ وبلاگ
-->